JCB motoren wint Queen’s Award voor innovatie

In het Verenigd Koninkrijk worden jaarlijks de Queen’s Awards uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in hun prestaties op o.a. het gebied van innovatie en internationale handel. Dit jaar nam JCB Power Systems drie Awards in ontvangst. Het door JCB totale aantal behaalde Queen’s Awards ooit kwam hiermee op 30; een nationaal record.

 

JCB Power Systems ontwerpt en produceert dieselmotoren voor de industriële en agrarische sector in de vermogensrange van 55kW – 225kW (74PK – 300PK). In 2004 begon JCB in eerste instantie met het produceren van motoren ten behoeve van hun eigen machines. Inmiddels worden de motoren door bedrijven over de hele wereld gekocht. De overseas verkoop van JCB Power Systems groeide tussen 2012 en 2014 zelfs met maar liefst 325%, wat resulteerde in de eerste Queen’s Award voor internationale handel.

Een Queen’s Award voor innovatie won JCB vanwege de ontwikkeling van de lijn Ecomax motoren. Deze motoren zijn voorzien van een nieuw en uniek verbrandingssysteem dat gebruik maakt van geavanceerde computerbesturing en nieuwe technologieën. Dit om aan de hedendaagse wereldwijde eisen met betrekking tot uitstoot te voldoen. Wat de Ecomax serie uniek maakt ten opzichte van de concurrentie, is dat door het innovatieve verbrandingssysteem het verbrandingsproces zo efficiënt en schoon is  dat de noodzaak tot nabehandeling door bijvoorbeeld een katalysator of filter vervalt. Bovendien verbruiken Ecomax motoren tot wel 10% minder brandstof.

JCB voorzitter Lord Bamford: “Productinnovatie is de basis van het succes van JCB. We zijn dan ook bijzonder blij met het winnen van een Queen’s Award voor innovatie. Sinds we 12 jaar geleden met produceren zijn begonnen, hebben we meer dan 350.000 motoren vervaardigd, zijn we al tien jaar lang houder van het diesel snelheidsrecord op land en hebben we een geweldige Britse onderneming met meer dan 250 medewerkers opgezet. Het winnen van de Queen’s Awards onderstreept onze prestaties en is de kers op de taart.”

 

Direct contact opnemen