JCB Power Systems al tien jaar houder snelheidsrecord dieselmotoren

** PERSBERICHT **

Twello, oktober 2016

JCB Power Systems produceerde de motor die de JCB Dieselmax auto op 23 augustus 2006 tot een snelheid van maar liefst 350,092 mph bracht. Nu, precies tien jaar later, is dit wereldwijde snelheidsrecord diesel op land nog altijd niet verbeterd. Dit is echter niet het enige record dat deze producent van dieselmotoren voor de industriële en agrarische sector op zijn naam heeft staan.

Eerder dit jaar schreef JCB Power Systems geschiedenis met een 29e en 30e Queen’s Award voor onder andere de ontwikkeling van hun lijn Ecomax motoren. Wat de Ecomax serie uniek maakt ten opzichte van de concurrentie, is dat door het innovatieve verbrandingssysteem het verbrandingsproces zo efficiënt en schoon is, dat de noodzaak tot nabehandeling door bijvoorbeeld een katalysator of filter vervalt. Bovendien verbruiken Ecomax motoren tot wel 10% minder brandstof.

In 2004 begon JCB in eerste instantie met het produceren van motoren ten behoeve van hun eigen machines. Tegenwoordige worden de motoren door bedrijven over de hele wereld gekocht en is meer dan 70% van alle JCB producten uitgerust met JCB motoren. Afgelopen jaar werd bijna een kwart van het aantal geproduceerde motoren gemaakt in opdracht van externe klanten – variërend voor gebruik in extreme hitte (woestijn) tot zware kou (arctic). Sinds 2004 heeft JCB in haar fabrieken in Derbyshire en India reeds zo’n 375.000 motoren geproduceerd.

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. is de importeur van JCB motoren voor de Benelux.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Brinkmann & Niemeijer

Brinkmann & Niemeijer Motoren BV (B&N) is in Twello gevestigd en heeft een lange en rijke historie sinds de oprichting in 1828. In 1910 werden al de eerste dieselmotoren en kort daarna de eerste aggregaten verkocht. De laatste jaren heeft B&N zich steeds meer gespecialiseerd in noodstroom: van advies, engineering, bouw, testen, plaatsing, installatie tot en met nazorg, met betrekking tot zowel aggregaten, pompsets als powerpacks. In eigen beheer worden producten ontwikkeld en samengebouwd en wordt de engineering eromheen gedaan, inclusief het inregelen van de besturing van de motoren en aggregaten.

Kijk voor meer informatie op www.bnmotoren.nl en www.jcb-motoren.nl       

Direct contact opnemen